Božićne igre

 

Božićne igre provodi Judo klub Sakura kao modificirani oblik juda prilagođen našim najmlađim članovima. Natjecatelji imaju zadatak skupljati bodove kroz tri zanimljive igre: ''Povuci - potegni'', ''Tko jači taj kvači'' i ''Borim se jako – vidi kako''.

 

U prvoj igri ''Povuci-potegni'' natjecatelji imaju zadatak da u označenom prostoru povlače pojas. Pravila su da za vrijeme trajanja igre ne smiju  ispusti pojas jer u protivnom su izgubili igru.  Također se trude nadmudriti protivnika i  izvući pojas i protivnika u svoj prostor jer si i na taj način mogu osigurati pobjedu. Imaju tri pokušaja i onaj tko osvoji više bodova je pobjednik te igre.


U drugoj igri ''Tko jači taj kvači'' natjecatelji se bore u stajaćem stavu. Igru započinju stavljajući ruke na protivnikova ramena, te imaju zadatak izgurati ga iz označenog prostora i time dobivaju jedan bod. Cilj je skupiti tri boda.


Treća igra  ''Borim se jako – vidi kako''  odvija se u parteru gdje je početna pozicija leđa o leđa i na znak suca imaju zadatak da svog protivnika uhvate u zahvat držanja i zadrže 10 sekundi na leđima i ostvare direktnu pobjedu. Pobjeda se može ostvariti na bodove nakon isteka vremena ukoliko se više puta uhvati zahvat držanja od protivnika.

Božićne igre se održavaju prije Božića, pa je sama atmosfera blagdanska. Vrlo su posjećene i popularne među članovima JK Sakura, a na kraju natjecanja nakon podjele nagrada najboljima sve očekuje prigodan blagdanski program i druženje.